Online cursus: Creatief mediteren rondom de kerst

Meer rust en ontspanning tijdens de feestdagen

Start op: 23 november 2020

 

Voel je je tijdens de feestmaand ook gehaast en onrustig? Zou je het liefst net als de natuur je wat meer terug willen trekken en even pas op de plaats maken ? Wat minder haast en stress en meer tijd voor verstilling? Dan is de online cursus creatief mediteren rondom de kerst iets voor jou. Met behulp van meditatief schrijven en de inspirerende foto’s uit de fotoset In the picture creëer je een moment van rust en bezinning. Een ideale manier om meer rust en aandacht in je leven te brengen tijdens de feestmaand.

Dit jaar is de online retraite alleen zonder fotoset te bestellen. Pak je eigen favoriete kaartenset of eigen gemaakte foto’s van dit jaar en gebruik die.

 

Vanaf 23 november 2020 ga je op weg. Aan de hand van dagelijkse oefeningen nodig ik je uit om om stil te staan bij wat voor jou op dat moment van belang is. 15 minuten per dag creatief mediteren is al genoeg om midden in de drukte en het feestgedruis even tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen. Zo ga je ‘opgeruimd’ en met frisse blik het nieuwe jaar in

 

Wat kun je verwachten

 • De online cursus start maandag 23 november 2020 en loopt 7 weken en bestaat dit jaar alleen uit het werkboek Creatief mediteren rondom advent en kerst. Je hebt een eigen fotoset, kaartenset of losse foto’s nodig voor deze online retraite. Wil je inspiratie, neem gerust contact met mij op.
 • Het werkboek wordt op 23 november 2020 naar je gemaild. In het werkboek staan voor 7 weken creatieve oefeningen die je helpen aan meer rust en ontspanning. Oefeningen die je kunt verwachten zijn: meditatieve schrijfoefeningen met de foto’s uit de fotoset, opdrachten voor de Adventszondagen en reflectieopdrachten. Ik kies er tijdens de kerstperiode altijd bewust voor om alle oefeningen voor deze retraite in een keer te mailen. Zo heb je de vrijheid om de oefeningen waar je ook bent te doen, zonder dat je een computer hoeft aan te zetten.
 • In de cursus is een planning opgenomen. Voel je vrij om je eigen tempo te bepalen en de opdrachten in een hoger of lager tempo te doen.
 • Op 16 december a.s. is er van 19.30 – 21.00 uur een extra online bijeenkomst voor alle deelnemers aan de online retraite. Deze bijeenkomst zal via Zoom plaatsvinden. Hierin krijg je een extra verdiepende oefening. Kun je niet aanwezig zijn, dan krijg je het audiobestand van de oefening na de bijeenkomst toegestuurd.
 • Hoewel dit een online cursus is en er geen feedback momenten in de cursus zitten, hoef je het niet alleen te doen. Heb je gedurende de cursus behoefte aan feedback of een verdiepend gesprek, dan kunnen we hier altijd aparte afspraken over maken.

 

Kosten en inschrijven

De online cursus Creatief mediteren rondom advent en de kerst kost € 45 (inclusief btw en bijeenkomst op 16 december 2020 via Zoom).

Inschrijven kan makkelijk via het bestelformulier op deze pagina.

Je ontvangt binnen enkele dagen een bevestiging. De factuur wordt verzonden per e-mail. Je inschrijving is pas definitief als het bedrag bij ons op de rekening staat.

Ook handig

Om de online cursus te kunnen, kun je hier een gratis exemplaar van Adobe reader downloaden. Ook een printer om de oefeningen uit te printen is handig, maar niet noodzakelijk.

Inschrijven

  Ja, ik schrijf me in voor de online cursus Creatief mediteren rondom de kerst
  Ja, ik bestel direct het boek Creatief mediteren mee
   
  Contactgegevens
   

   
  Ja, ik schrijf me in voor de e-nieuwsbrief 'Zinspiratie'
  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Bekijk hier de algemene voorwaarden.