Schrijvend door je leven

ontdek je eigen taal en verhaal.
Ik wakker de vlammen van jouw schrijfvuur aan,
zodat jouw woorden kunnen gloeien

 

Schrijven over je leven helpt je

te realiseren wat je ten diepste wilt

en wijst je de weg naar een zinvolle bestemming

Het schrijven van je levensverhaal is als een reis, een avontuur, een inwijding. Je reist dit keer niet naar een land ver weg, maar naar binnen, naar jezelf. Zo ontdek je de schatten die in jouw levensverhaal liggen te wachten om gevonden te worden. Ik help je de schatten te vinden en hier woorden aan te geven. Je kijkt terug, blikt vooruit, komt vergeten herinneringen tegen, herkent patronen en ziet rode en gouden draden die je in je leven hebt geweven naar de oppervlakte komen. Door naar je leven te kijken vanuit een verschillende perspectieven krijgen levensgebeurtenissen betekenis, worden opgehelderd en ontdek je bronnen van inspiratie, wijsheid, vitaliteit en gezondheid. Als je deze weg bent gegaan en je schrijfvuur is opgeladen, leer ik je daarna hoe je van al jouw schatten een pakkend verhaal kan maken.

 Wil je:

  • jouw ervaringen en inzichten aan het papier toevertrouwen.
  • Ben je op zoek naar de inzichten, wijsheden en schatten die verborgen liggen in jouw levensverhaal?
  • Wil je diverse creatieve schrijfoefeningen leren die je helpen bij het schrijven van jouw levensverhaal.
  • Ontdekken hoe visualisaties, ontspanningsoefeningen, creatieve oefeningen, de natuur en beelden je inspireren op een andere manier naar je levensverhaal te kijken.
  • Heb je al langer de wens ooit nog eens een verhaal of boek over je leven te schrijven, maar je weet niet waar te beginnen.

Tijdens dit traject ga je (een deel van) jouw levensverhaal verkennen en hierover schrijven. Net als het leven zelf is schrijven een creatieproces en kom je tijdens het schrijven van alles tegen. Inzichten, uitzichten, bergen, dalen, vergeten herinneringen en misschien wel een gouden draad. Met iedere schrijfoefening komen jouw ervaringen en wijsheden naar de oppervlakte.

 

Kijk met frisse blik naar je leven

Als je schrijft over je leven zie je hoe je bent geworden, wie je nu bent. Je kijkt terug, blikt vooruit, komt vergeten herinneringen tegen, herkent patronen en ziet rode en gouden draden die je in je leven hebt geweven naar de oppervlakte komen. Door naar je leven te kijken vanuit een verschillende perspectieven krijgen levensgebeurtenissen betekenis, worden opgehelderd en ontdek je bronnen van inspiratie, wijsheid, vitaliteit en gezondheid.

 

Schrijf je verhaal in twee stappen

Het schrijven van jouw levensverhaal bestaat uit twee delen. In deel 1 ga je op zoek naar de schatten in je verhaal. In deel 2 vervolg je je schrijfreis door je eigen verhaal te schrijven.

Locatie

Omgeving Vught

Groepsgrootte

Minimaal 2, maximaal 8 deelnemers.

Liever een individueel traject? Dat kan ook

Wil je eerder starten of wil je juist 1-op-1 schrijven aan je levensverhaal? Dat kan. Neem contact met mij op, dan maken we een gratis kennismakingsafspraak. Combinaties van deel 1 en 2 is mogelijk. Samen kijken we wat het beste bij je past.

Geen schrijfervaring of talent nodig

Dat je schrijft is veel belangrijker dan hoe en wat je schrijft. Je hoeft dus geen schrijfervaring te hebben om mee te kunnen doen. We duiken al schrijvend, gecombineerd met andere creatieve werkvormen in je levensverhaal niet om een mooi en perfect verhaal te schrijven, maar om jouw rode draad, inzichten en wijsheden te ontdekken. Dit hoeft niet mooi of af. Het is altijd precies goed.

 

 

Deel 1: Schrijvend schatgraven

In deel 1 word je met verschillende creatieve schrijfopdrachten uitgenodigd om in je levensverhaal te duiken.

Tijdens deze cursus sta je met verschillende creatieve schrijfoefeningen stil bij jouw levensverhaal en ontdek je de schatten die hierin verborgen liggen. Aan het eind van deze cursus heb je een schatkist vol wijsheden, ontdekkingen, perspectieven en inzichten opgediept uit jouw leven en op papier gezet op een wijze die past bij wie jij bent. Behalve schrijven ontdek je ook hoe  beeldmateriaal, visualisatie, natuurinspiratie en ontspanningsoefeningen die jouw schrijven ondersteunt, verdiept en je tot nieuwe inzichten brengt.

 

Omvang

  • 6 bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur, gemiddeld eenmaal per maan.
  • Thuisopdrachten die aansluiten bij waar je bent in je verhaal en je inspireren tussen de bijeenkomsten verder te schrijven.

Start: februari 2023

Kosten: 695 exclusief btw

Deel 2: Van schatten naar schrift

Nadat je in deel 1 je levensverhaal hebt onderzocht, ga je in dit deel ontdekken wat de gouden draad in jouw verhaal is. Je gaat je schatten omzetten in een pakkend verhaal. Je ontdekt de stijl die past bij jou en jouw verhaal. Ook leer je hoe je jouw verhaal opbouwt, zodat je boodschap overkomt. Aan het eind heb je een kort verhaal geschreven en heb je het vertrouwen en de inspiratie om verder te schrijven.

 

Omvang

  • 4 Bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur waarin we schrijven en stilstaan bij wat je tegenkomt
  • Thuisopdrachten
  • 2x Tussentijds mailcontact over je levensverhaal.

 Start: oktober 2023

Kosten: 795 exclusief btw

Wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk prinsessen
die er in angst en beven slechts naar haken ons eenmaal dapper
en schoon te zien ontwaken. Wellicht is alles wat er aan
verschrikking leeft wel niets anders dan iets dat onze liefde nodig heeft.
Rainer Maria Rilke