Creatief mediteren

Voor coaches, therapeuten en trainers
Ontwikkel je tot Creatief Meditatie Coach

Wil je kennis maken met een creatieve manier van mediteren? Voor jezelf of  inzetten in je praktijk als coach, therapeut of trainer. Een eigen meditatiegroep starten of je ontwikkelen tot creatief meditatiecoach? Dan is deze training voor jou.

Tijdens de training komen creatieve expressie en meditatie samen. Hierdoor ontstaat een krachtige methode voor persoonlijke ontwikkeling en voor coaching en therapie. Het helpt om jezelf en je cliënten/cursisten op eenvoudige, speelse en doeltreffende wijze meer rust, balans, bewustzijn, bezinning en vitaliteit te laten ervaren.

Creatief mediteren geeft uitdrukking aan onze gedachten, gevoelens en verlangens. Via onze handen geeft het vorm en een stem aan het onbewuste en maakt geblokkeerde krachten vrij. Ook zet het kwaliteiten in het licht. Je ervaart tijdens de training hoe je kunt luisteren met je handen en hoe je kunt omgaan met eventuele weerstanden. Hierbij staat niet het artistieke aspect centraal, maar het meditatieproces. Dat je door het regelmatig oefenen ook je creatieve expressie ontwikkelt, is niet het doel van deze opleiding maar wel een mooie bijvangst.

Voor iedereen die

 • Creatief mediteren wil inzetten voor zichzelf
 • Creatief mediteren wil inzetten in de eigen praktijk/training.
 • Op zoek is naar handvatten en vaardigheden om creatief te mediteren.
 • Verschillende creatieve meditatie werkvormen en materialen wil ontdekken en weten welke wanneer in te zetten.
 • De verschillende effecten van creatief mediteren wil ervaren.
 • Wil leren werken met het creatieve meditatieprogramma.
 • Wil weten hoe je creatieve meditaties ontwikkelt, vormgeeft en overdraagt.
 • Meditatie wilt kunnen toepassen in verschillende situaties zoals stress, spanning, burn-out, ziekte, depressie en het bereiken van doelen. Maar ook als hulp bij zelfonderzoek en zingeving in een therapeutische setting.
 • Zijn of haar begeleidingskwaliteiten wilt ontwikkelen.
 • Een eigen creatief meditatietraject wil doorlopen.

Programma

Tijdens deze training leer je op basis van eigen ervaringen hoe je op een deskundige en effectieve manier een creatief meditatieprogramma vormgeven voor jezelf of voor anderen kunt aanbieden. Je verdiept je in de opbouw van het programma en in de verschillende oefeningen en de wijze waarop je dit kunt inzetten en overdragen. Hierdoor ontwikkel je je eigen vorm om op een ontspannen en inspirerende manier een creatief meditatieprogramma op te zetten, te  gebruiken en toe te passen.

Programma onderdelen
Je komt de volgende onderwerpen tegen: Introductie creatief mediteren, creatieve materialen, praktijkinrichting, werken met het Creatief Meditatie Programma en leren ontwerpen van een eigen programma, werken met de driehoek lichaam-gevoel-gedachten, de zintuigen, natuur als inspiratiebron, hobbels bij jezelf en anderen, jij als creatief meditatiecoach, creatief mediteren en gezondheid en zelf aan de slag met diverse verdiependecreatieve meditatievormen.

Praktisch

 • 5 trainingsdagen.
 • Ontdek en oefen je verschillende creatieve meditatie werkvormen.
 • Oefen je deelvaardigheden en onderdelen van creatief mediteren met een (oefen of bestaande) cliënt. Hierover schrijf je evaluaties.
 • Oefen je in drie studiegroep bijeenkomsten het geleerde met elkaar. Je bespreekt je voortgang, je vragen en steunt elkaar op weg naar je gewenste doelen.
 • Lees je de bijbehorende literatuur.
 • Reflecteer je op je houding en gedrag.

Inschrijven

Zodra de inschrijving weer geopend is, tref je hier het inschrijfformulier aan.

Start
Deze training bestaat uit 5 dagen op donderdagen : 18 februari, 11 maart, 8 april, 29 april, 20 mei 2021. DEZE TRAINING IS VOL.
Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende training, stuur dan een e-mail

Trainer
Wendy Smit

Kosten
1250 euro (inclusief btw)

Accreditatie
SKB in aanvraag

Inschrijven
Inschrijven voor februari is niet meer mogelijk.

Brochure
Download hier de brochure