Creatieve therapie & coaching

nascholing voor coaches, therapeuten en trainers

ervaringsgericht – erkend – kleine groepen en individueel

 

Verbeelding en expressie

Stel je eigen programma samen door het combineren van losse modulen

Wil je creatieve technieken, interventies en werkvormen effectief leren inzetten in je werk als coach, trainer of therapeut? De verbeelding van je klanten in beweging brengen voor ontwikkeling en groei en zo snellere en effectievere resultaten behalen en tot de essentie te komen. Jouw unieke kracht als creatief begeleider leren inzetten, activeren, verdiepen en toepassen? Dan is Creatieve therapie & coaching voor jou!

Door het volgen van de gecertificeerde trainingen en opleiding Creatieve Therapie & Coaching  leer je vanuit eigen ervaring cliënten creatief te begeleiden. Je ontvangt een waardevolle toolkit met een rijke variatie aan kunstzinnige en creatieve technieken en interventies die je direct in je eigen werk en leven kunt toepassen. Zo kun je vol zelfvertrouwen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden en praktisch toepasbaar maken. Je doorloopt een eigen creatief proces zodat je weet wat er nodig is om de creatieve bron te laten stromen. De eigen ervaringen koppelen uiteraard we aan de actuele kennis en theorie.

Programma

Het programma bestaat uit een aantal modulen die je ook afzonderlijk kunt volgen. Hieronder tref je de beschrijving van de verschillende modules aan. Na succesvolle afronding van een module ontvang je een erkend certificaat.

Ga je voor het diploma Creatieve therapie & coaching dan is de module
Creatief begeleider verplicht. Verder kun je je vakkenpakket zelf samenstellen. Behalve de verplichte module dien je dan nog minimaal 8 dagen (2 tot 4 modulen naar keuze) te volgen. Lees meer hierover in de brochure.

Locatie

Sint Oedenrode

Data

Zie modules

Creatief mediteren

Meditatie en visualisatie zijn belangrijke hulpmiddelen bij creatieve therapie en coaching. Tijdens deze module leer je de belangrijkste technieken en interventies van Creatief mediteren en oefent hier ook zelf mee. Je ontdekt de bouwstenen en variaties van de grote variatie creatieve meditatietechnieken en hoe hiermee te werken. Oefenen en leren toepassen in de praktijk staan centraal. De module is gericht op het werken met individuen, maar kunnen ook bij groepen in gezet worden.

Omvang: 4 dagen
Data: 26/11, 17/12 2021 en 14/1, 18/2 en 18/3 2022
Locatie: St. Oederode
Kosten:  895 (inclusief btw)
Accreditatie: SKB: SBU 11,6 / 2,8 EC

Deze training is vol, data 2022 volgen binnenkort

Schrijvend begeleiden

Tijdens deze module leer je hoe en wanneer je diverse schrijf werkvormen toepast. Denk aan reflectief schrijven, therapeutisch schrijven en intuitief schrijven. Je gaat zelf aan de slag, zodat je vanuit eigen ervaring de werkvormen in je eigen leven en werk kunt inzetten. Ook leer je hoe je met uitdagingen die tijdens het schrijven op kunnen duiken, om gaat. En is er ruimte voor schrijftechnieken die je laten reflecteren op je eigen handelen en op je klanten. Na deze module heb je een rijke schatkist aan kant- en klare schrijfoefeningen die je wat aanpassingen direct kunt inzetten in je eigen praktijk.

Omvang: 3 dagen
Start: Start 2022, data volgen
Locatie: St. Oederode
Kosten: 745 euro (inclusief btw)
Accreditatie: SKB: SBU 8,7 / 2,1 EC

 

Wegen naar de ziel

De ziel, het transpersoonlijk deel van de mens, wil meer dan ‘alleen maar’ succes in de buitenwereld. De ziel vraagt ons om naar binnen te kijken en af te vragen wie we ten diepste zijn en wat het daadwerkelijke doel in ons leven is. Er zijn verschillende wegen die je kunt gaan. Tijdens deze dagen ga je zelf een aantal van deze wegen op creatieve wijze ontdekken.

Omvang: 3 dagen
Start: data volgt
Locatie: St. Oederode
Kosten: 745 euro (inclusief btw)
Accreditatie: SKB: SBU 8,7 / 2,1 EC

Creatief begeleider

Dit blok geeft je verdiepende kennis in de creatieve materialen en brengt je tot de essentie van wie jij bent als creatief begeleider. Onderdeel van dit blok is een stage waarin je uiteraard begeleid wordt. Tevens maak je ter afronding van je diplomatraject een eindwerkstuk en een eindverslag. Je kunt starten met dit onderdeel als je minstens 2modulen hebt afgerond.

Omvang: 4 dagen
Start: na afronding 2e module, eerder in overleg
Locatie: Best of via Zoom.
Kosten: 895 euro (inclusief btw)
Accreditatie: SKB: SBU 11,6 / 2,8 EC

Levensverhalen en autobiografie

Iedere client heeft een eigen verhaal. Door de inzet van creatieve werkvormen als schrijven, tekenen en fotografie kun je uitdrukking geven aan de levenservaringen. Hierdoor kunnen ervaringen nieuwe en betekenisvolle inzichten geven en de client weer in beweging te brengen. Je leert verschillende creatieve technieken die direct tot de kern van het verhaal komen en direct toepasbaar zijn.

Omvang: 2 dagen
Start: data volgt
Locatie: St. Oederode
Kosten: 495 euro (inclusief btw)
Accreditatie: SKB: SBU 5,8 / 1,4 EC

Wat leer je?

  • Je kan vanuit je eigen ervaring een cliënt begeleiden.
  • Je kan cliënten begeleiden met verschillende kunstzinnige en creatieve technieken en je hebt kennis van en inzicht in de werking van beeldende technieken en hun symboliek.
  • Je kan met behulp van beeldende middelen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden.
  • Je weet hoe je innerlijke processen praktisch toepasbaar kunt maken.
  • Je weet wat jouw unieke kracht is als creatief begeleider en kan uitdragen.

Voor wie?

  • (Toekomstige) coaches, counselors en therapeuten die zich willen ontwikkelen op het gebied van kunstzinnige en creatieve therapie en counseling
  • Trainers en docenten die creatieve werkvormen willen leren hanteren
  • Kunstenaars die creatieve workshops geven en meer handvatten willen om te leren omgaan met wat er tijdens de workshops loskomt.
  • Supervisors, intervisiebegeleiders, GZ-medewerkers, HR medewerkers/managers, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, etc. Kortom mensen die met mensen werken en een ander perspectief willen leren inzetten in de praktijk.

 

Contact

Via het contactformulier

Whatsapp: +31 (0)6  – 51 69 77 05

Telefoon: +31 (0)6  – 51 69 77 05

Nieuwsbrief