Creatieve therapie & coaching

nascholing voor coaches, therapeuten en trainers

ervaringsgericht – erkend – kleine groepen en individueel

 

Verbeelding en expressie

Wil je creatieve technieken, interventies en werkvormen effectief leren inzetten in je werk als coach, trainer of therapeut? Je zelf persoonlijk en/of professioneel ontwikkelen? De verbeelding van je klanten in beweging brengen voor ontwikkeling en groei en zo snellere en effectievere resultaten behalen en tot de essentie te komen. Jouw unieke kracht als creatief begeleider leren inzetten, activeren, verdiepen en toepassen? Dan is Creatieve therapie & coaching voor jou!

Door het volgen van de gecertificeerde training Creatieve Therapie & Coaching  leer je vanuit eigen ervaring cliënten creatief te begeleiden. Je ontvangt een waardevolle toolkit met een rijke variatie aan kunstzinnige en creatieve technieken, werkvormen en interventies die je direct in je eigen werk en leven kunt toepassen. Zo kun je vol zelfvertrouwen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden en praktisch toepasbaar maken. Je doorloopt een eigen creatief proces zodat je weet wat er nodig is om de creatieve bron te laten stromen. De eigen ervaringen koppelen uiteraard we aan de actuele kennis en theorie.

Programma

Het programma is opgedeeld in 3 modulen, die je ook afzonderlijk kunt volgen. Het totale programma bestaat uit:

 • 12 lesdagen
 • Circa 1 – 2 uur per bijeenkomst aan huiswerkopdrachten
 • 6 studiegroep bijeenkomsten
 • Literatuur, bestaand uit verplichte en verdiepende literatuur
 • Creatieve eindopdracht per module
 • 3 uur leertherapie

Lees meer in de brochure.

Wat leer je?

 • Vanuit je eigen ervaring een cliënt begeleiden.
 • Je leert cliënten begeleiden met verschillende kunstzinnige en creatieve technieken en je hebt kennis van en inzicht in de werking van beeldende technieken en hun symboliek.
 • Je kunt met behulp van beeldende middelen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden.
 • Je weet hoe je innerlijke processen praktisch toepasbaar kunt maken.
 • Je weet wat jouw unieke kracht is als creatief begeleider en kan uitdragen.

Voor wie?

 • (Toekomstige) coaches, counselors en therapeuten die zich willen ontwikkelen op het gebied van kunstzinnige en creatieve therapie en counseling
 • Trainers en docenten die creatieve werkvormen willen leren hanteren
 • Kunstenaars die creatieve workshops geven en meer handvatten willen om te leren omgaan met wat er tijdens de workshops loskomt.
 • Supervisors, intervisiebegeleiders, GZ-medewerkers, HR medewerkers/managers, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, etc. Kortom mensen die met mensen werken en een ander perspectief willen leren inzetten in de praktijk.

Locatie

Omgeving Den Bosch – Eindhoven

Data

Start april 2022

Kosten

895 euro per module (inclusief btw)

Inschrijven

Inschrijven kan binnenkort via het inschrijfformulier.

Vragen

Neem gerust contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Vakbekwaam, ondersteunen en opbouwend, zo heb ik deze training ervaren. Een waardevolle aanvulling die ik van harte aanbeveel.

Jan

beeldend kunstenaar en trainer

Door middel van creatieve therapie en coaching krijg ik mensen sneller naar de kern. Wendy heeft mij geholpen mijn vorm hierin te vinden.

Anky

psychosynthese gids

Wendy is een warme inspiratiebron, een ziener, een vat vol met ideeën, kennis, ervaring en vol compassie. Om in een groep ieder individu apart te zien en te waarderen kenmerkt haar.

Christa

creatief en natuurcoach

Wat een waardevolle nascholing was dit. Creativiteit werkt kan ik zeggen, op alle niveaus van mens zijn. Dankzij deze training werk ik met meer vertrouwen en eigenheid.

Marianne

life coach

Eigenlijk zou iedere hulpverlener moeten werken met de verbeelding en creativiteit. Een hele rijke aanvulling in mijn rugzak.

Renee

psycholoog