Natuurlijk mediteren

Ruimte voor groei en bezieling

bundel de kracht van meditatie, creatieve expressie en natuur

online en life – geaccrediteerd

Ontdek hoe je met natuurlijk mediteren in 7 weken meer rust , innerlijk vrijheid en een diepgaande verbinding met je ware natuur in je leven en werk brengt.

Door regelmatig te mediteren maak je op een natuurlijke manier ruimte voor ontwikkeling, groei en transformatie. Of je nu op zoek bent naar ontspanning van lichaam en geest, bewustwording van gedachten en emoties, versterken van ik-bewustzijn, stressvermindering, verbeterde concentratie of meer verbinding met je zielsmissie.

Na deze ervaringsgerichte cursus heb je een schatkist met (geleide) meditaties tot je beschikking die je kunt inzetten voor jezelf en de mensen waarmee je werkt. Deze cursus weeft meditatie, creativiteit en natuurbeleving samen, zodat je weer in contact komt met je ware natuur.

Mediteren goed voor jezelf  en voor je clienten

Wil je verschillende meditatievormen en combinaties ontdekken en weten welke meditatievorm je waarvoor kunt inzetten? Voor jezelf en voor clienten of studenten? Een persoonlijke meditatie blauwdruk vinden die je steeds weer kunt gebruiken. Leren hoe je zelf effectieve meditaties vormgeeft en samenstelt. Dan is deze cursus voor jou.

 

Life en online

Tijdens deze cursus komen we zowel online (via Zoom) als op locatie bijeen. Mediteren doe je natuurlijk zelf. Samen mediteren in dezelfde ruimte verrijkt en verdiept je ervaring. Het geeft een extra dimensie en die willen we je graag laten ervaren. Daarom organiseren we buiten de 4 online bijeenkomsten 2 meditatieochtenden op locatie.

Tijdens de online lessen ontdek je steeds een nieuwe meditatievorm of combinaties. Ook ontvang je een werkboek met inspiratie en oefeningen die je helpen om thuis je natuurlijke meditatie vol te houden. En je ontvangt een uniek Boomlabyrint® cadeau. Tijdens de life bijeenkomsten gaan we samen de verdieping in.

Van mindfulness tot soulfulness

Verschillende meditatieoefeningen hebben een andere effect en doel. Van ontspanning, je hoofd leegmaken tot zielsverbinding. Tijdens deze cursus ervaar je daarom verschillende soorten meditaties, zodat je daarna een schatkist vol mogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Programma

Opzet

 • In totaal duurt de cursus 7 weken.
 • Iedere week op maandag ontvang je een mail met een nieuw thema en een nieuwe meditatievorm of combinatie van meditatievormen en het werkboek van die week.
 • Week 1 , 3, 5 en 7 er een online bijeenkomst via zoom van 19.30  – 21.30 uur.
 • In week 4 en 6 zijn er life bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten mediteer je samen met andere deelnemers op locatie

  Inhoud

  • Week 1 en 2: Ruimte maken
   Tijdens de eerste week maak je kennis met natuurlijk mediteren. Je ontdekt de verschillende meditatievormen die je de komende weken gaat verdiepen en hoe je je voorbereid op het mediteren. Ook sta je stil bij de voordelen van mediteren, zodat je weet waarvoor je het doet. Aan het eind van deze eerste week ben je goed voorbereid om daarna zelf natuurlijk te gaan mediteren. In het werkboek help ik je op weg met verschillende meditaties en creatieve oefeningen.
  • Week 3 en 4: Van buiten naar binnen
   Week 3 en 4 verdiep je weer nieuwe meditatievormen, die je zowel binnen als buiten gaat doen. Je gaat ontdekken wat de kracht is van mediteren in en met de natuur. Ook prikkelen we deze weken de zintuigen en ervaren hoe dit je meditaties verdiept en verrijkt. In het werkboek tref je verdiepende oefeningen die je helpen om om dichter bij jouw natuurlijke flow te komen.
  • Week 5 en 6: Van binnen naar buiten
   Deze twee weken maak je een begin met van binnen naar buiten te gaan. Door natuurlijk te mediteren leer je steeds beter te luisteren naar jezelf. Hoe beter je leert luisteren naar je zelf, van binnen, hoe meer je hiermee naar buiten kunt komen. De oefeningen van deze weken inspireren je daarbij.
  • Week 7: Ruimte voor nieuwe mogelijkheden
   In deze laatste week van natuurlijk mediteren ga je ontdekken wat jouw natuurlijke meditatie blauwdruk is en hoe je die meeneemt in je leven. Ook kijken we welke inzichten je hebt opgedaan en welke intentie je meeneemt voor de komende tijd. Doordat je de afgelopen weken hebt gemediteerd, heb je ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden. Hoe ga je die ruimte invullen zodat je steeds meer afgestemd op je zelf gaat leven.

   

  Data

  Start: maandag 26 februari 2024. Je ontvangt 7 weken lang, wekelijks een mail op maandagochtend
  Online bijeenkomsten op woensdagen van 19.30 – 21.30 uur op: 28 februari, 13 maart, 27 maart en dinsdag 9 april 2024 via Zoom.
  Bijeenkomsten op locatie van 10.00 – 16.00 uur: vrijdag 15 maart en vrijdag 5 april. Locatie volgt.

  Kosten

  Meditatiecursus compleet: 375 euro, inclusief werkboek, alle bijeenkomsten, koffie en thee tijdens de life bijeenkomsten, geaccrediteerd certificaat.

  Online meditatiecursus: 225 euro, inclusief werkboek en certificaat.

  In beide gevallen ontvang je als cadeau tevens een boomlabyrint.

   

  Accreditatie

  SKB in aanvraag.
  CAT: 35 SBU
  Wil je voor de accreditatie in aanmerking komen dan is deelname aan zowel de online als life bijeenkomsten verplicht. Volg je alleen de online bijeenkomsten, dan ontvang je wel een certificaat, maar zonder studiepunten.

  Meedoen

  Of je nu helemaal nieuw bent met meditatie en/of natuurbeleving of je wilt je bestaande beoefening verdiepen, je bent van harte welkom. Een open hart en een nieuwsgierige geest zijn de enige vereisten. En wat tijd en ruimte om te mediteren en te reflecteren.

  Voor wie

  Of je nu helemaal nieuw bent met meditatie of je wilt je bestaande beoefening verdiepen, je bent van harte welkom. Een open hart en een nieuwsgierige geest zijn de enige vereisten. En wat tijd en ruimte om te mediteren en te reflecteren.

  • Iedereen die wil proeven aan verschillende meditatievormen
  • Coaches, counselors, therapeuten en trainers die mediteren effectief willen inzetten
  • Gestreste professionals die verlangen naar een manier om meer rust in het dagelijks leven te brengen, die haalbaar, flexibel en niet zweverig is.
  • Zoekers naar persoonlijke ontwikkeling en transformatie die verder gaat dan alleen stressverlichting
  • Ontdekkingsreizigers die klaar zijn om meditatie, creatie en de natuur te combineren met de reis van hun ziel
  • Natuurliefhebbers die op een meditatieve wijze zich willen verbinden met de natuur.

  .

  Meditatie betekent teruggaan naar jezelf.
  Dan weet je hoe je voor de dingen binnen in jezelf kunt zorgen,
  en je weet hoe je voor de dingen kunt zorgen die om je heen gebeuren.

  Thich Nhat Hanh

  Wat deelnemers zeggen

  Wendy inspireerde mij om te gaan mediteren. Eerst voor mijzelf en later met mijn cliënten die in burn-out zitten. Wat een krachtige en effectieve manier om tot ontspanning en inzicht te komen. Een aanrader als mens en als professional. 

  Henk

  Burn-out coach

  Mediteren in en met de natuur en dan expressie geven aan mijn ervaringen. Ik ga zeker een aantal van deze meditatievormen inzetten in mijn eigen leven en in mijn werk. Dank je wel voor dit boeiende en interessante programma.

  Merel

  bedrijfspsycholoog

  Mediteren, ik deed het al langer. Stopte weer. De persoonlijke blauwdruk helpt mij om steeds opnieuw mijn kompas op het ware noorden te laten richten.

  Onno

  Lifecoach