Natuurlijk mediteren

Ruimte voor groei en bezieling

bundel de kracht van meditatie, creatieve expressie en natuur

online en life (voorjaarseditie) en alleen online (najaarseditie) – geaccrediteerd

Ontdek hoe je met natuurlijk mediteren in 7 weken meer rust , innerlijk vrijheid en een diepgaande verbinding met je ware natuur in je leven en werk brengt.

Door regelmatig te mediteren maak je op een natuurlijke manier ruimte voor ontwikkeling, groei en transformatie. Of je nu op zoek bent naar ontspanning van lichaam en geest, bewustwording van gedachten en emoties, versterken van ik-bewustzijn, stressvermindering, verbeterde concentratie of meer verbinding met je zielsmissie.

Na deze ervaringsgerichte cursus heb je een schatkist met (geleide) meditaties tot je beschikking die je kunt inzetten voor jezelf en de mensen waarmee je werkt. Deze cursus weeft meditatie, creativiteit en natuurbeleving samen, zodat je weer in contact komt met je ware natuur.

Mediteren goed voor jezelf  en voor je clienten

Wil je verschillende meditatievormen en combinaties ontdekken en weten welke meditatievorm je waarvoor kunt inzetten? Voor jezelf en voor clienten of studenten? Een persoonlijke meditatie blauwdruk vinden die je steeds weer kunt gebruiken. Leren hoe je zelf effectieve meditaties vormgeeft en samenstelt. Dan is deze cursus voor jou.

 

Life en online

Tijdens deze cursus komen we zowel online (via Zoom) als op locatie bijeen. Mediteren doe je natuurlijk zelf. Samen mediteren in dezelfde ruimte verrijkt en verdiept je ervaring. Het geeft een extra dimensie en die willen we je graag laten ervaren. Daarom organiseren we buiten de 4 online bijeenkomsten 2 meditatieochtenden op locatie.

 

In de najaarseditie van de meditatiecursus komen we alleen online bij elkaar.

Tijdens de online lessen ontdek je steeds een nieuwe meditatievorm of combinaties. Ook ontvang je een werkboek met inspiratie en oefeningen die je helpen om thuis je natuurlijke meditatie vol te houden. En je ontvangt een uniek Boomlabyrint® cadeau. Tijdens de life bijeenkomsten gaan we samen de verdieping in.

 

Van mindfulness tot soulfulness

Verschillende meditatieoefeningen hebben een andere effect en doel. Van ontspanning, je hoofd leegmaken tot zielsverbinding. Tijdens deze cursus ervaar je daarom verschillende soorten meditaties, zodat je daarna een schatkist vol mogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Programma

Opzet

 • In totaal duurt de cursus 7 weken.
 • Iedere week op maandag ontvang je een mail met een nieuw thema en een nieuwe meditatievorm of combinatie van meditatievormen en het werkboek van die week.
 • Week 1 , 3, 5 en 7 er een online bijeenkomst via zoom van 19.30  – 21.30 uur.
 • In week 4 en 6 zijn er life bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten mediteer je samen met andere deelnemers op locatie. Alleen tijdens de voorjaarseditie van de meditatiecursus!!

  Inhoud

  • Week 1 en 2: Ruimte maken
   Tijdens de eerste week maak je kennis met natuurlijk mediteren. Je ontdekt de verschillende meditatievormen die je de komende weken gaat verdiepen en hoe je je voorbereid op het mediteren. Ook sta je stil bij de voordelen van mediteren, zodat je weet waarvoor je het doet. Aan het eind van deze eerste week ben je goed voorbereid om daarna zelf natuurlijk te gaan mediteren. In het werkboek help ik je op weg met verschillende meditaties en creatieve oefeningen.
  • Week 3 en 4: Van buiten naar binnen
   Week 3 en 4 verdiep je weer nieuwe meditatievormen, die je zowel binnen als buiten gaat doen. Je gaat ontdekken wat de kracht is van mediteren in en met de natuur. Ook prikkelen we deze weken de zintuigen en ervaren hoe dit je meditaties verdiept en verrijkt. In het werkboek tref je verdiepende oefeningen die je helpen om om dichter bij jouw natuurlijke flow te komen.
  • Week 5 en 6: Van binnen naar buiten
   Deze twee weken maak je een begin met van binnen naar buiten te gaan. Door natuurlijk te mediteren leer je steeds beter te luisteren naar jezelf. Hoe beter je leert luisteren naar je zelf, van binnen, hoe meer je hiermee naar buiten kunt komen. De oefeningen van deze weken inspireren je daarbij.
  • Week 7: Ruimte voor nieuwe mogelijkheden
   In deze laatste week van natuurlijk mediteren ga je ontdekken wat jouw natuurlijke meditatie blauwdruk is en hoe je die meeneemt in je leven. Ook kijken we welke inzichten je hebt opgedaan en welke intentie je meeneemt voor de komende tijd. Doordat je de afgelopen weken hebt gemediteerd, heb je ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden. Hoe ga je die ruimte invullen zodat je steeds meer afgestemd op je zelf gaat leven.

   

  Data

  Start: maandag 4 november 2024. Je ontvangt 7 weken , wekelijks een mail op maandagochtend
  Online bijeenkomsten op woensdagen van 19.30 – 21.30 uur op: 6 november, 20 november, 4 en 18 december 2024 via Zoom.

  Inschrijven

  Maak je keuze en schrijf je via een van de onderstaande linkjes in: Meditatiecursus online (4 bijeenkomsten via zoom, werkboek en boomlabyrint)

  Kosten

  Online meditatiecursus: 225 euro, inclusief werkboek, boomlabyrint, zoombijeenkomsten en certificaat.

   

  Accreditatie

  SKB-C: SBU 81 / EC 2,9
  (module 2 van Creatieve Therapie en Coaching)

  Meedoen

  Of je nu helemaal nieuw bent met meditatie en/of natuurbeleving of je wilt je bestaande beoefening verdiepen, je bent van harte welkom. Een open hart en een nieuwsgierige geest zijn de enige vereisten. En wat tijd en ruimte om te mediteren en te reflecteren.

  Voor wie

  Of je nu helemaal nieuw bent met meditatie of je wilt je bestaande beoefening verdiepen, je bent van harte welkom. Een open hart en een nieuwsgierige geest zijn de enige vereisten. En wat tijd en ruimte om te mediteren en te reflecteren.

  • Iedereen die wil proeven aan verschillende meditatievormen
  • Coaches, counselors, therapeuten en trainers die mediteren effectief willen inzetten
  • Gestreste professionals die verlangen naar een manier om meer rust in het dagelijks leven te brengen, die haalbaar, flexibel en niet zweverig is.
  • Zoekers naar persoonlijke ontwikkeling en transformatie die verder gaat dan alleen stressverlichting
  • Ontdekkingsreizigers die klaar zijn om meditatie, creatie en de natuur te combineren met de reis van hun ziel
  • Natuurliefhebbers die op een meditatieve wijze zich willen verbinden met de natuur.

  .

  Meditatie betekent teruggaan naar jezelf.
  Dan weet je hoe je voor de dingen binnen in jezelf kunt zorgen,
  en je weet hoe je voor de dingen kunt zorgen die om je heen gebeuren.

  Thich Nhat Hanh

  Wat deelnemers zeggen

  Een mooie cursus door een uitnodigende cursusleider in een prettig tempo.

  Leo Roozenburg

  Wendy inspireerde mij om te gaan mediteren. Eerst voor mijzelf en later met mijn cliënten die in burn-out zitten. Wat een krachtige en effectieve manier om tot ontspanning en inzicht te komen. Een aanrader als mens en als professional. 

  Henk

  Burn-out coach

  Aanrader! Ruimte voor mezelf en meer aandacht voor mezelf nemen gedurende de verdere dagen, weken en ‘inbouwen’ in mijn leven. Naast de ruimte en aandacht ook de rust kunnen ervaren.

  Esther Zondag

  Psychosynthese therapeut

  Mediteren in en met de natuur en dan expressie geven aan mijn ervaringen. Ik ga zeker een aantal van deze meditatievormen inzetten in mijn eigen leven en in mijn werk. Dank je wel voor dit boeiende en interessante programma.

  Merel

  Bedrijfspsycholoog

  Wat een ontzettend rijke ervaring was het om deel te nemen aan de meditatiecursus van Wendy. Een waardevolle ervaring met verschillende meditatievormen en een gestructureerde aanzet om je eigen vorm te vinden die mij paste. Vooral de creativiteit die Wendy meegeeft in haar opdrachten had een ontzettend krachtig effect op mijn persoonlijke proces. Het bewust creëren van een moment om bij mezelf in te checken en me te verbinden met de antwoorden die wachten om gehoord te worden, kreeg de gelegenheid tot expressie te komen. Meditatie is wat mij betreft meer dan alleen ruimte maken om stil te zijn. Het gaat er om wat ik met die antwoorden doe. De cursus ondersteunde mijn verlangen om te zijn wie ik ben en te doen wat ik in de wereld wil brengen.

  Wim Verbeek

  Psychosynthese therapeut

  Elke keer werd ik weer verrast als we een meditatie deden en verleiden mij steeds opnieuw om nieuwe dingen te ontdekken,  nieuwe grenzen van mij zelf en manieren om ze te verleggen of om er overheen te gaan. Heel bijzonder vond ik de dag dat we in de natuur waren en verleid werden om ons op een andere manier met de natuur te verhouden….. via een spiegel naar je zelf in het grotere geheel te kijken

  Victor van Oeijen

  Psychosynthese Coach / Counselor

  Mediteren, ik deed het al langer. Stopte weer. De persoonlijke blauwdruk helpt mij om steeds opnieuw mijn kompas op het ware noorden te laten richten.

  Onno

  Lifecoach