Natuurlijk mediteren

Ruimte voor groei en bezieling

bundel de kracht van meditatie, creatieve expressie en natuur

Ontdek hoe je met natuurlijk mediteren meer rust en innerlijk vrijheid in je leven brengt. Door regelmatig te mediteren, maak je ruimte om weer in verbinding met wie jij van nature bent. Zo ga je steeds meer ontspannen en vrijuit leven. Maar waar te beginnen? Ontdek het in deze online cursus.

Je leert in 7 weken verschillende meditatievormen kennen en ervaart welke meditatievorm het beste bij jou past. Ook begeleid ik je om tot een persoonlijke meditatie blauwdruk te komen, die je na de cursus steeds weer kunt gebruiken. Deze cursus weeft meditatie, creativiteit en natuurbeleving samen, zodat jij weer in contact komt met je ware natuur.

Elke les bestaat uit een andere meditatievorm gekoppeld aan een thema. Ook ontvang je een werkboek met inspiratie en opdrachten die je helpen om thuis je natuurlijke meditatie vol te houden.

Programma

Wat kun je verwachten:

Week 1 en 2: Ruimte maken
Tijdens de eerste week maak je kennis met natuurlijk mediteren. Je ontdekt de verschillende meditatievormen die je de komende weken gaat verdiepen en hoe je je voorbereid op het mediteren. Ook sta je stil bij de voordelen van mediteren, zodat je weet waarvoor je het doet. Aan het eind van deze eerste week ben je goed voorbereid om daarna zelf natuurlijk te gaan mediteren. In het werkboek help ik je op weg met verschillende meditaties en creatieve oefeningen.

Week 3 en 4: Van buiten naar binnen
Week 3 en 4 verdiep je weer nieuwe meditatievormen, die je zowel binnen als buiten gaat doen. Je gaat ontdekken wat de kracht is van mediteren in en met de natuur. Ook prikkelen we deze weken de zintuigen en ervaren hoe dit je meditaties verdiept en verrijkt. In het werkboek tref je verdiepende oefeningen die je helpen om om dichter bij jouw natuurlijke flow te komen.

Week 5 en 6: Van binnen naar buiten
Deze twee weken maak je een begin met van binnen naar buiten te gaan. Door natuurlijk te mediteren leer je steeds beter te luisteren naar jezelf. Hoe beter je leert luisteren naar je zelf, van binnen, hoe meer je hiermee naar buiten kunt komen. De oefeningen van deze weken inspireren je daarbij.

Week 7: Ruimte voor nieuwe mogelijkheden
In deze laatste week van natuurlijk mediteren ga je ontdekken wat jouw natuurlijke meditatie blauwdruk is en hoe je die meeneemt in je leven. Ook kijken we welke inzichten je hebt opgedaan en welke intentie je meeneemt voor de komende tijd. Doordat je de afgelopen weken hebt gemediteerd, heb je ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden. Hoe ga je die ruimte invullen zodat je steeds meer afgestemd op je zelf gaat leven.

 

Data

Vanaf 12 februari 2024 is de online cursus beschikbaar.

Inschrijven

Binnenkort opent de inschrijving. Interesse, stuur een e-mail en je ontvangt een melding wanneer je kunt inschrijven.

Kosten

175 euro (inclusief werkboek)

Meedoen

Of je nu helemaal nieuw bent met meditatie en/of natuurbeleving of je wilt je bestaande beoefening verdiepen, je bent van harte welkom. Een open hart en een nieuwsgierige geest zijn de enige vereisten. En wat tijd en ruimte om te mediteren en te reflecteren.

Voor wie

  • Iedereen die wil proeven aan verschillende meditatievormen
  • Gestreste professionals die verlangen naar een manier om meer rust in het dagelijks leven te brengen, die haalbaar, flexibel en niet zweverig is.
  • Zoekers naar persoonlijke ontwikkeling en transformatie die verder gaat dan alleen stressverlichting
  • Ontdekkingsreizigers die klaar zijn om meditatie, creatie en de natuur te combineren met de reis van hun ziel
  • Natuurliefhebbers die op een meditatieve wijze zich willen verbinden met de natuur.

.

Meditatie betekent teruggaan naar jezelf.
Dan weet je hoe je voor de dingen binnen in jezelf kunt zorgen,
en je weet hoe je voor de dingen kunt zorgen die om je heen gebeuren.

Thich Nhat Hanh

Wat deelnemers zeggen

Wendy inspireerde mij om te gaan mediteren. Eerst voor mijzelf en later met mijn cliënten die in burn-out zitten. Wat een krachtige en effectieve manier om tot ontspanning en inzicht te komen. Een aanrader als mens en als professional. 

Henk

Burn-out coach

Mediteren in en met de natuur en dan expressie geven aan mijn ervaringen. Ik ga zeker een aantal van deze meditatievormen inzetten in mijn eigen leven en in mijn werk. Dank je wel voor dit boeiende en interessante programma.

Merel

bedrijfspsycholoog

Mediteren, ik deed het al langer. Stopte weer. De persoonlijke blauwdruk helpt mij om steeds opnieuw mijn kompas op het ware noorden te laten richten.

Onno

Lifecoach