headerkompasMoolelo

Supervisie

Creatieve en kunstzinnige coaching en therapie

 

Supervisie is een persoonlijk leertraject waarbij je reflecteert op je eigen beroepsmatig handelen. Hierdoor verbetert je stijl van werken en kan langdurige spanning op het werk worden voorkomen. Bij Moolelo kun je terecht voor supervisie op het gebied van creatieve en kunstzinnige coaching en therapie.

Wat is supervisie

Supervisie is systematisch, beroepsgericht leren onder begeleiding van een professional, de supervisor. In de interactie met elkaar worden kennis, vaardigheden, waarden en normen overgedragen. Het is een krachtig instrument om kwaliteiten te verbeteren en helpt je professionaliteit uit te bouwen en actueel te houden.

Als je al een tijdje werkt als creatief coach, counselor, therapeut of trainer of je bent net begonnen, merk je waarschijnlijk dat je altijd jezelf tegenkomt. Je kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, sterke kanten, maar ook je uitdagingen en, minder ontwikkelde kanten. Wie je bent als persoon, je uitstraling en de manier waarop je jezelf presenteert roept iets op bij de ander. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Ben jij je bewust wat jouw gedrag bij de ander oproept en wat het gedrag van de ander bij jou oproept?

Bij supervisie staat jouw zelflerend vermogen centraal, met al je kwaliteiten, mogelijkheden en beperkingen. Dit doe je door te reflecteren op situaties waar je in het werk tegenaan loopt. Niet het probleem staat centraal, maar de manier hoe je er mee omgaat. Door voortdurend de relatie te onderzoeken tussen denken, voelen, doen en willen ontstaat inzicht in het eigen handelen in het contact met anderen.

In een supervisietraject reflecteren we samen op een door jou ingebrachte situatie en kijken we naar jouw rol hierin. Zo laat supervisie je ontdekken wie je werkelijk bent als als professional en reflecteer je op je eigen functioneren. Zo leer je van jezelf.

Voor wie

Werk jij als coach, counselor, therapeut of begeleider en werk je met creatieve en kunstzinnige middelen in je praktijk of training, dan kan supervisie een meerwaarde hebben. Of je nu beginnend bent of al veel ervaring hebt, supervisie helpt iedereen met een ander perspectief naar zichzelf wil kijken.

Wat levert het op

Door de supervisie word je je bewust van hoe je functioneert en wat je hierin kunt en wilt veranderen of verbeteren. Hierdoor kom je steeds meer tot je recht in je werk en leven. Veel mensen merken dat ze effectiever en efficiënter werken en functioneren. Hoewel supervisie gericht is op werkgerelateerde vragen, werkt dit door in je hele leven. Tijdens de supervisie leer je veel van en over jezelf.

Werkwijze

Na een kennismakingsgesprek en een intake stellen we een overeenkomst op. Hierin leggen we vast hoe het traject eruit gaan zien. Gemiddeld worden er 3 tot 7 gesprekken gepland, dit is afhankelijk van jouw behoeften. Een supervisiegesprek duurt 1,5 uur of als je kiest voor supervisie in het bos dan is een supervisiegesprek 3 uur.

Tijdens de intake maken we je leerdoelen helder. Ik adviseer je om na afloop van elk gesprek een reflectieverslag te maken, dat als basis kan dienen voor een volgend gesprek.

Ongeveer halverwege en aan het eind van het traject nemen we de tijd om terug te kijken wat de supervisie tot dan heeft opgeleverd en of mogelijk de doelen worden bijgesteld. Dit doen we uiteraard altijd in overleg.

Waar
Op locatie in Best of via Zoom
Vanwege het coronavirus is op dit moment alleen supervisie via Zoom mogelijk.

Kosten
105 euro (inclusief btw) per bijeenkomst van 1,5 uur.
Afname per 5 bijeenkomsten van 1,5 uur: 500 euro (inclusief btw).

Afspraak maken
Neem contact op met Wendy Smit per email of bel via 0651697705.