Retraite: Terug naar jouw bron

Gun jezelf rust, ruimte en plezier

Laat jouw bron weer stromen

Deze retraite naar Catalonië helpt je om in contact komen met jouw authentieke bron. Hierdoor krijg je zin in je leven en voel je dat je leeft! En dat terwijl je prachtige plekken in de natuur bezoekt en lekker geniet van heerlijk eten en een plons in het zwembad. We benutten de rijkdom van creatieve meditatie, psychosynthese, de prachtige natuur en het gezelschap als inspiratiebron.

Psychosynthese als basis

Zou je meer vanuit jouw bron willen leven. In overeenstemming met jouw waarden en idealen? Tijdens deze reis ga je jouw bron weer laten stromen. Daarvoor is het nodig om eerst contact te maken met jouw bron en weten wat de stroom van jouw bron belemmert. De afstand van thuis, de natuur, het programma, de stilte en het gezelschap zijn helpen je om jouw bron weer te laten stromen. Als je weer contact maakt met jouw jouw bron, jouw ziel, kom je weer in contact met jouw kwaliteiten als liefde, plezier, spontaniteit, schoonheid en intuïtie. Dan voel je weer dat je vrij bent keuzes te maken die bij jou als mens passen.

Je logeert op een prachtig echt Catalaans landgoed Mas Xanxo , gelegen tussen de zee en de ruige bergen van Catalonië. Rondom het sfeervolle huis ligt een heerlijke tuin, een volle boomgaard en een verfrissend zwembad. Het huis is op Catalaanse wijze ingericht en heeft 7 slaapkamers en 2 badkamers. Het sfeervolle huis ligt tussen de zee en het Montsant-gebergte met prachtige wandelpaden, klaterende beekjes, eeuwenoude stadjes en spirituele plaatsen. Hier stroomt de creativiteit als vanzelf en vormt een bron van inspiratie. Net als de zon en het heerlijke eten. Genieten dus.

Gelijkgestemde reisgenoten

Je reist samen met mensen die – net als jij – hetzelfde doel voor ogen hebben. Zo profiteer je van elkaars inzichten, vragen en energie. Wendy Smit en Yolande van Wijk zorgen voor een veilige en ontspannen sfeer waarin jij maximaal tot je recht komt. Je reist met maximaal 6 mensen, zodat er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht is. Yolande coacht ondernemers en leiders. Wendy is psychosynthese en creatief therapeut en begeleidt coaches, therapeuten en trainers meer vrij uit te leven.  Beiden zijn trainer bij de Broedplaats.

Wat mag je van deze reis verwachten?

 • Zelfinzicht en zelfbewustzijn door het inzetten van creativiteit, meditatie en visualisatie.
 • Verheldering van jouw thema in de groep en in privécoaching.
 • Ruimte en tijd voor spontaniteit, om (samen) te spelen, te lachen, te genieten, te ontdekken en je te verwonderen over de prachtige omgeving.
 • Je voelt en weet aan het eind van de reis wie je bent, waar je voor wil gaan, welke keuzes je wil maken en hoe je dingen anders kunt doen.
 • Je maakt kennis met het mensbeeld, modellen en technieken van de psychosynthese.
 • Je ontvangt een certificaat waarmee je kan instromen op de Psychosynthese Opleiding. Hiermee is de Spanjereis gelijk aan de Sprong in Nederland

Kleine groep

Tijdens deze reis kunnen maximaal 6 mensen (m/v) mee. Wij werken bewust met een kleine groep zodat er snel een intieme, vertrouwelijke sfeer ontstaat en er ruimte en aandacht is voor iedereen.

Kosten

De kosten bedragen €1200,-  (vrij van btw)

Dit is inclusief:

 • Alle verblijf in de Mas Xanxo op basis van een 1 persoonskamer.
 • Het programma. Die vindt plaats in de bergen, oude stadjes, het strand en natuurlijk bij het huis.
 • Lokaal vervoer met huurauto’s
 • Heerlijke maaltijden, zelf koken en dagelijks uit eten in een typisch lokaal restaurantjes
 • Een persoonlijk coachingsgesprek met een van de begeleiders
 • Certificaat

Exclusief
Vlucht: raming 150-200 euro
Zakgeld (raming 50 euro).

Voor bedrijven/zzp/coaches

De reis wordt door veel deelnemers ingezet in het kader van hun persoonlijke ontwikkelingsbudget of transitievergoeding binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Informeer hiernaar bij je HR manager. Voor zzp’ers en ondernemers is de reis als bedrijfskosten aftrekbaar.

Programma

Voor vertrek komen we bij elkaar om kennis te maken en (praktische) vragen door te nemen.

Dag 1 Maandag: 14.40-16.50 vlucht van Eindhoven naar Reus , vandaaruit rijden we in 15 minuten naar onze bestemming in Riudoms. Na een welkomstdrankje en de verkenning van de prachtige locatie Mas del Xanxo starten we in de avond met een verdiepende creatieve oefening die je helpt om je vraag te verhelderen. Natuurlijk staat deze dag ook in het teken van kennismaken met elkaar. De vlucht is daar een mooie gelegenheid voor.

Dag 2 t/m 5: Dagelijkse mix van meditaties, oefeningen, creatieve werkvormen, excursies en vrije tijd. We koken samen en gaan uit lunchen in leuke kleine typische restaurantjes. Je gaat creëren en ontdekken met tekenen, dichten, schrijven en fotografie. Hierbij gaat het er niet om dat je iets moois of kunstzinnigs maakt maar wat je werkstuk je zegt in relatie tot je vraag. De grote schoonheid van de maaksels gaat je verrassen en antwoord geven op je vraag. Een persoonlijke coachingsgesprek met een van de begeleiders hoort tot jouw mogelijkheden om nog meer inzicht te krijgen in jezelf. Daarnaast is er ruimte voor stilte, wandelingen of gewoon een plons in het zwembad.
We maken korte wandelingen in de natuur, bijvoorbeeld naar een van de ‘kluizenaars’ kerkjes in de bergen en eeuwenoude mystieke dorpjes. Ook gaan we naar strand en zee waar het waterelement ons zal raken. Net zoals Tarragona, een sfeervolle, eeuwenoude, echt Catalaanse stad.

Het inhoudelijke programma beslaat ongeveer 6 uur per dag maar de ervaring leert dat alles voer voor ontdekking is, en dat begint al bij het inpakken van je koffer.

Dag 6 Zaterdag: afronding van de week, oogsten. Daarna om 11.20 terugvlucht van Reus naar Eindhoven alwaar we volledig opgeladen en voldaan om 13.30 aankomen.

Data

 • 24 t/m 29 september 2023

Kosten

1200 euro (vrij van btw).
De reis wordt uitgevoerd door De Broedplaats
.

Groepsgrootte

Maximaal 6 personen.

Inschrijven

Stuur een bericht, dan ontvang je van mij een inschrijfformulierchrijving is definitief als de factuur is voldaan.

Wat deelnemers zeggen

Ik heb genoten van de flexibiliteit waarmee het programma werd uitgevoerd. Jullie hebben goed het energielevel en de weersomstandigheden gepeild en op het juiste moment de opdrachten uitgevoerd. De organisatie vond ik top! Ontspannen, inspirerend, warm, fijn. Goede combi zijn jullie.

Anoniem

Het was altijd goed genoeg voor mezelf. Ik schaamde me niet. Het leek soms wel van iemand anders en tegelijk heel erg van mezelf.

Christel

Het was een heerlijke week. Vol zon in prachtige groene omgeving, comfortabel huis. Afwisselende locaties van zee, bergen etc. Mooie persoonlijke opdrachten die zeer verhelderend werkten en ook bij thuiskomst doorwerken. Fijne en zorgvuldige begeleiders van de groep waardoor je je veilig voelt Een perfecte combi van persoonlijke verdieping en relax vakantiegevoel”

Linda