Wat is Creatief Mediteren

Creatief mediteren is een unieke methode voor (zelf)coaching, therapie en training die de kracht van creativiteit, meditatie en visualisatie gebruikt om werkelijke verandering en groei mogelijk te maken. Het is gebaseerd op creatieve therapie, de dieptepsychologie van Assagioli (psychosynthese) en de Dharmakunsten

 

Creatieve therapie

Bij Creatieve therapie de nadruk meer op het doen en ervaren, minder op het praten. Tijdens het creatieve proces ontstaat al doende bewustwording en inzicht. Hierdoor wordt de cliënt flexibeler en vindingrijker en krijgt zo meer keuzemogelijkheden tot zijn beschikking. Creativiteit is een eigenschap die iedereen heeft en verder kan ontwikkelen.

Psychosynthese

Deze stroming in de psychologie is ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Met de ontwikkeling van psychosynthese wilde hij recht doen aan alle facetten van het mens zijn. Het richt zich op een harmonische integratie, ofwel synthese, van alle niveaus van zelfbewustzijn. Psychosynthese heeft tot doel om innerlijke tegenstellingen met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Door oefening, bewustwording, acceptatie, ontwikkeling en heling van kwaliteiten en schaduwkanten is blijvende groei mogelijk. Meer weten? Lees hier meer.

Dharmakunsten

De Dharmakunst-leringen zijn gebaseerd op de aard van pure waarneming, het plezier van het proces van directe waarneming en creativiteit, de schoonheid van de dingen zoals ze zijn, de directe ervaring van resonantie,  geraaktheid en poëtische expressie.

Kennismaken met
creatief mediteren

Schrijf je in voor de gratis online cursus
Start met creatief mediteren
en ervaar zelf de kracht hiervan

Contact

info@moolelo.nl

Whatsapp: +31 (0)6  – 51 69 77 05

Telefoon: +31 (0)6  – 51 69 77 05

Nieuwsbrief