We fotograferen vaak om een moment vast te leggen. Op vakantie of tijdens een speciale gelegenheid. Momenten die we ons willen herinneren. Maar hoe je fotografeert en wat je op de foto zet, zegt vaak heel veel over jezelf. Hoe kijk je naar jezelf, de wereld waarin je leeft en wat filter je er (onbewust) uit. Tijdens de cursus Fotografie als begeleidingstool kom je er achter hoe je naar je omgeving kijkt en wat er tijdens dat kijken gebeurt in jou (en dus ook in je client). We vinden al snel ergens iets van of herinneren ons bijvoorbeeld dat iemand ons ooit heeft uitgelegd dat je de regel van 3 kunt gebruiken om een mooie foto te maken. Maar is dat wel echt wat je op de foto wilt of wat je zag? Er gebeurt van alles in jezelf voordat je een foto hebt genomen. Tijdens de cursus sta je bewust stil bij wat er gebeurt en leer je door te kijken en je bewust te worden van hoe je kijkt weer te zien. Want als je weer gaat zien, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Behalve dat je je bewust wordt van hoe je een foto neemt en hoe je blik op de wereld is, ga je ook kijken naar wat de foto’s die je maakt zeggen over jou als mens. Er is geen goed of fout, geen mooi of lelijk. Om je unieke blik op de wereld weer te gaan ervaren ga je jezelf nergens mee vergelijken, maar juist op zoek naar wat eigen is voor jou. Door regels, verwachtingen en veronderstellingen los te laten, ga je weer zien. En je zult zien dat je foto’s uiteindelijk beter worden. Dit komt omdat je jouw blik verheldert. Je laat jouw unieke kijk op de wereld naar buiten komen, alsof je kijkt met de ogen van je hart. Fotografie wordt zo een krachtig hulpmiddel in je praktijk als begeleider (coach/counsellor/therapeut/etc). Ik geloof dat je iemand pas iets kunt meegeven als je zelf ervaren hebt hoe iets werkt. Daarom ga je tijdens de cursus zelf aan de slag door het maken van foto’s, op je foto’s te reflecteren met diverse oefeningen en thuisopdrachten en sta je niet alleen achter, maar soms ook voor de camera. Zo leer je in drie dagen hoe fotografie jezelf en je clienten een heldere blik kan geven over het leven en de uitdagingen die we daarin tegenkomen. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website voor meer informatie.