Ken je dat, de behoefte om even alleen met jezelf te zijn? Te reflecteren of te dromen over het leven dat je leeft. Regelmatig ruim ik tijd in om creatief te mediteren, of zoals ik het ook wel noem creatief cocoonen. Een moment van rust en vrijheid die ik mezelf gun. Is dat niet egoïstisch vroeg iemand me onlangs. Nee. Juist niet. Als ik regelmatig creatief mediteer voel ik me meer ontspannen, aanwezig en energiek. Niet alleen fijn voor mij, ook voor mijn omgeving.

Zijn in mijn eigen veilige nest

Als ik creatief mediteer maak ik als het ware een veilig nest voor mezelf waar alleen ruimte is voor vrijheid, ontspanning en creativiteit. Een paar keer in de week maak ik tijd voor mezelf om te kijken waar ik ben in mijn leven en wat ik nodig heb. Ik stap als het ware in mijn nest waar ik mezelf voed met behulp van creativiteit en kunst. Zo kunnen nieuwe ideeën en inzichten ontstaan. Een plek waar eieren kunnen worden uitgebroed en in het licht kunnen komen.

Verbinden met mijzelf en de wereld

Als ik in mijn creatieve cocon zit, als ik het maar voor 15 minuten, kom ik weer in verbinding met de essentie van mijn leven. Ik stap bewust uit het maar doorgaan en doorwerken en ervaar ik weer dat het leven een reis is en niet een taak om af te maken. Dat het leven beleeft wil worden, met aandacht voor de schoonheid en het wonder van het leven. Al die dingen die in de drukte van de dag bij mij nog wel eens naar de achtergrond kunnen worden geschoven omdat andere dingen op dat moment echt veel belangrijker lijken.

Energie boost

Als ik uit mijn creatieve cocon kom, voel ik me altijd blij en ontspannen, verrijkt met nieuwe energie en ideëen. Door in mijn cocon, mijn nest, te stappen verbind ik me iedere keer weer met de stroom van het leven. Ik laad me op met nieuwe energie en inspiratie en kan ik daarna weer echt aanwezig zijn.

Creatief mediteren helpt mij een leuker mens te zijn, een mens met aandacht, verbonden met mijzelf en mijn omgeving.

Probeer het zelf

Ook eens uitproberen? Doe mee met bijvoorbeeld het introductieweekend creatief mediteren en ervaar zelf de kracht van creatief mediteren. Je kunt het ook inzetten als tool in je praktijk als coach, therapeut of trainer. Kijk op de website voor meer informatie.