De eerste weken van januari zijn weer voorbij. De eerste goede voornemens al bijna weer vergeten. Toch wilde je iets nieuws in 2024 neerzetten. Het anders gaan doen, meer zinvol en vrijuit leven. Je mist inspiratie en komt er niet uit. Geen stress. Het jaar is net begonnen. Mediteren helpt mij altijd om ruimte te maken voor iets nieuws. Het is een  krachtig hulpmiddel die je creativiteit vergroot. Het is niet alleen een moment van stilte en rust. Het is ook een vruchtbare bodem waarop nieuwe ideeën kunnen ontkiemen en groeien. Juist daarom mediteer ik al meer dan 25 jaar. Steeds weer merk ik dat meditatie geen overbodige luxe is in deze hectische wereld, maar nodig om voorbij alle prikkels bij mijn creatieve bron te komen. Want daar ligt de voedingsbodem om iets nieuws te laten groeien.

Mediteren: een slimme resetknop

Mediteren stelt je in staat om diep in je creatieve bronnen te duiken. Door lichaam, gevoelens en gedachten te kalmeren en een moment afstand neemt van je dagelijkse bezigheden, ontstaat er ruimte voor nieuwe en originele ideeën. Als je mediteert rek je je gebruikelijke patronen op en ontdek je nieuwe perspectieven. Mediteren werkt zo als een soort resetknop. Je neemt tijdelijk afstand van wat je blokkeert en kijkt voorbij je vastgeroeste ideeën. Het kan dan tijdens het mediteren zomaar gebeuren dat er nieuwe ideeën en ingevingen spontaan opkomen, omdat je geest vrij is te dwalen en te verkennen.

Vind de meditatievorm die past bij jou

Een van de elementen van meditatie is het cultiveren van mindfulness, waarbij je zonder oordeel volledig aanwezig bent in het hier en nu. Deze bewuste aandacht helpt je bij het  ontdekken van verborgen verbanden, het waarnemen van subtiele details en het verkennen van onontgonnen mogelijkheden. En dat is dan nog maar een vorm van meditatie. Er zijn er nog een aantal die je helpen de deur te openen naar nieuwe perspectieven. Mediteren is heel persoonlijk en niet iedere vorm van meditatie past bij jou als mens. Daarom help ik je tijdens de meditatiecursus die vorm of combinatie van vormen te vinden die bij jou past. Want als je een meditatievorm vindt die bij jou past, dan is de kans veel groter dat blijft mediteren en niet na een paar weken al weer stopt.

Mediteren, de sleutel naar je creatieve potentie

Mediteren opent deuren naar eindeloze mogelijkheden die liggen te wachten. Het creëren van iets nieuws is niet het doel van mediteren, maar een natuurlijk effect. Het is aan jou wat je doet met jouw creativiteit. Zet je het in voor een nieuw zakelijk project, expressie in een kunstzinnige vorm als schilderen of beeldhouwen, of gebruik je je creativiteit voor het ontwikkelen van een nieuw lesprogramma of voor een passende interventie bij een cliënt die bij jou komt met een hulpvraag. Hoe wil jij jouw potentie inzetten?

Ontdek wat mediteren voor jou kan doen

Wil je ook ontdekken hoe mediteren je kan helpen jouw potentie in de wereld te brengen? Wil je verschillende meditatievormen ontdekken en uitproberen om te komen tot een meditatievorm die jou op het lijf is geschreven? Doe dan mee met de online meditatiecursus. Meer weten, kijk op de website: >>>