Voor veel mensen is dit een stressvolle periode en het ziet er naar uit dat die nog wel even aanhoudt. Dit kan chronische stress opleveren. Juist nu er een virus rondgaat is je stressniveau in balans houden belangrijker dan ooit. Creatief mediteren helpt je om met de uitdagingen van nu zoals angst, veranderingen, verdriet, rouw, eenzaamheid om te gaan en jezelf weer tot rust te brengen.

Gezonde en ongezonde stress
Stress is op zich gezond. Stel er loopt nu een leeuw je kamer binnen, dan is het goed dat we een vecht/vlucht reactie hebben. Je lichaam zet zodra de leeuw er is vanzelf allerlei processen in werking om te kunnen vechten of vluchten. Als de leeuw weg is komen die processen vanzelf weer tot rust. Dat is hoe gezonde stress in ons lichaam werkt. Het gaat mis als de stress chronisch wordt. Dan wordt de cyclus van vechten/vluchten en ontspannen niet afgemaakt. Je lichaam denkt nog steeds dat je in een stresssituatie bent, terwijl dat allang niet meer zo is. Zo blijft het vuur om te vechten en vluchten branden. Als dit te lang duurt, kan dat hele vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben.

Meditatie is een bewezen manier om stress te verminderen
Het is dus juist nu van belang om je stresshuishouding zo goed mogelijk te leren reguleren. Meditatie en ook creatief mediteren bleek in diverse wetenschappelijke onderzoeken een bewezen tool om stress te verminderen. 20 minuten per dag is al voldoende om je stressniveau in balans te krijgen en te houden.

Probeer het zelf
Wil je zelf uitproberen of Creatief mediteren iets voor je is, download dan het e-book waarin je kennismaakt met de creatieve meditatieoefening schrijven: Ebook creatief mediteren Moolelo.

Of doe mee aan de online introductiecursus Creatief mediteren die start op 10 juni a.s.