Creatief mediteren

nascholing voor coaches, therapeuten en trainers

ervaringsgericht – erkend – kleine groepen of individueel

Creatief Mediteren ontspant, transformeert en bevrijdt

Je wilt graag dat je cliënten ook thuis blijven mediteren, maar stoppen ze steeds weer? Zoek je meditatievorm die effectief is, gemakkelijk te leren en leuk om te doen? Een meditatievorm die de creativiteit stimuleert, maar waarvoor je niet creatief hoeft te zijn?  Die je cliënten helpt om meer rust, veerkracht, flexibiliteit en inzicht te geven.  Je wilt leren hoe je effectieve creatieve meditatieprogramma’s maakt en op maat kunt maken voor je cliënten? Mis je de juiste tools, technieken, interventies en werkvormen? 

Dan is de geaccrediteerde nascholing Creatief mediteren voor jou!

Tijdens Creatief mediteren leer je vanuit eigen ervaring creatieve meditatievormen, technieken en werkvormen effectief en doeltreffend inzetten in je werk als coach, trainer en therapeut. Je ontdekt de krachtige combinatie van creativiteit, meditatie en visualisatie door zelf een eigen creatief meditatietraject te doorlopen. Hierdoor weet je na afloop wat er nodig is om jezelf en je cliënten te begeleiden en ondersteunen. We koppelen de eigen ervaringen uiteraard aan de actuele theorie en kennis. 

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Dag 1: Kennismaking en introductie
Je maakt kennis met creatief mediteren en de verschillende materialen die we gaan gebruiken. Een goed begin is het halve werk: je gaat dit zelf ervaren.

Dag 2: Creatief Meditatie Programma
Vandaag maak je kennis met het Creatief Meditatie Programma en de bouwstenen van creatief mediteren. Je maakt een start met je eigen creatief meditatieprogramma Tevens maak je kennis met verschillende vormen van reflecteren en spiegelen.

Dag 3: Toegangspoorten en hobbels
Je ontdekt deze dag hoe je het lichaam, de zintuigen en de natuur als informatie en inspiratiebron kunt inzetten tijdens creatief mediteren. Tevens ontdek je welke hobbels je op je weg tegen kunt komen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Dag 4: Jij als Creatief Meditatie Begeleider
Tijdens deze dag ga je ontdekken hoe jij creatief mediteren gaat inzetten. Je ontdekt met welke doelgroep je aan de slag wilt. Vanuit het motto: start vanuit je hart. We sluiten af met een feestelijke uitreiking van de diploma’s.

Het programma is onderdeel van de geaccrediteerde opleiding Creatieve therapie & coaching.

Buiten de lesdagen om:

  • Ontdek en oefen je verschillende creatieve meditatie werkvormen. Dit kost je ongeveer 2 uur per bijeenkomst.
  • Oefen je deelvaardigheden en onderdelen van creatief mediteren met een (oefen- of bestaande) cliënt. Hierover schrijf je evaluaties.
  • Bespreek je met je studiemaatjes je voortgang, je vragen en steunt elkaar op weg naar je gewenste doelen. Je komt minimaal 3x met je studiegroepje bijeen.
  • Lees je de bijbehorende literatuur.
  • Reflecteer je op je houding en gedrag gedurende 2 uur leertherapie.

Meer informatie over creatief mediteren kun je lezen in de brochure. Download hem hier.

Data en Locatie

De nascholing voor 2023 zit vol. Data voor 2024 volgen later dit jaar.

Inschrijven

Op dit moment kun je je alleen inschrijven voor een individueel traject.  Neem contact op met mij dan bespreken we de mogelijkheden.

Kosten

895 euro (incl. btw, handouts en gebruik materialen tijdens de les. Bij de zoomeditie ontvang je een materialenbox thuis)

Accreditatie

SKB (39 SBU, 1,5 EC), GAT (35 SBU)

Wat deelnemers zeggen

Wendy inspireerde mij om creatief te gaan mediteren met mijn cliënten die in burn-out zitten. Zij hielp mij te komen tot op maat gesneden creatieve meditaties. Wat een krachtige en effectieve manier om tot ontspanning en inzicht te komen. Een aanrader als je jouw cliënten wilt motiveren ook buiten de praktijk in beweging te blijven. 
Henk

Burn-out coach

Meditatie en gezondheid, het zit er allemaal in. Dank je wel voor dit mooie programma. De eerste positieve resultaten bij mijn cliënten waren direct zichtbaar. Een must voor iedereen die met mensen werkt.
Robin

bedrijfspsycholoog

Creatief mediteren, dit had ik eerder willen ontdekken. Er gaat geen dag voorbij of ik zet dit in in mijn praktijk .
Anne

Lifecoach

Terwijl ik met mijn handen bewoog kwamen inzichten omhoog waar ik met alleen denken niet bij kwam. Mijn hoofd werd leeg en ik kwam tot rust. Bijzonder krachtig instrument om in mijn rugzak te hebben.
Marjolein

Trainer en stresscoach