headereiMoolelo

Creatieve Therapie & Coaching

Eenjarige SKB geaccrediteerde en gecertificeerde opleiding

 

Kunst van het leven

De opleiding Creatieve Therapie leert je te werken met het expressieve en beeldende vermogen van de mens door gebruik te maken van creatieve en kunstzinnige werkvormen.

Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit komen. Dan kan Creatieve Therapie uitkomst bieden. Leer ook te werken met het creatieve, beelden en expressieve vermogen van de mens en help cliënten bij het doorwerken, ondersteunen, verwerken, ontwikkelen en leren omgaan met de uitdagingen vragen die zij tegenkomen in hun leven.

Geef je verbeeldingskracht en creativiteit de ruimte

Tijdens de ervaringsgerichte opleiding wordt aandacht besteed aan hoe je kunstzinnige en creatieve werkvormen eenvoudig en doeltreffend kunt toepassen in je eigen praktijk. Je gaat zelf aan de slag met diverse kunstzinnige en creatieve werkvormen als: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, muziek en fotografie. Hierbij staat niet het artistieke of esthetische aspect centraal, maar wat het werkstuk zegt in relatie tot de vraag (van de cliënt) en om stapsgewijs nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je verschillende kunstzinnige en creatieve oefeningen met andere (psychosynthese) werkvormen combineert zoals het gesprek, geleide meditaties, subpersonen, lichaamswerk, dans, etc. Tijdens de opleiding word je uitgenodigd om jouw eigenheid in het creatief/kunstzinnig werken te onderzoeken en zichtbaar te laten worden.

Wat leer je

 • Je kan vanuit je eigen ervaring een cliënt begeleiden.
 • Je kan cliënten begeleiden met verschillende kunstzinnige en creatieve technieken en je hebt kennis van en inzicht in de werking van beeldende technieken en hun symboliek.
 • Je kan met behulp van beeldende middelen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden.
 • Je weet hoe je innerlijke processen praktisch toepasbaar kunt maken.
 • Je weet wat jouw unieke kracht is als creatief begeleider en kan uitdragen.

Voor wie

 • (Toekomstige) coaches, counselors en therapeuten die zich willen ontwikkelen op het gebied van kunstzinnige en creatieve therapie en counseling
 • Trainers en docenten die creatieve werkvormen willen leren hanteren
 • Kunstenaars die creatieve workshops geven en meer handvatten willen om te leren omgaan met wat er tijdens de workshops loskomt.
 • Supervisors, intervisiebegeleiders, GZ-medewerkers, HR medewerkers/managers, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, etc. Kortom mensen die met mensen werken en een ander perspectief willen leren inzetten in de praktijk
 • Jan-Willem
  Ik ben er blij mee. Bijzonder zo aard-ig het labyrint te ‘lopen’.  De natuur toont ons door de spiegeling van de kruin in het wortelstelsel en omgekeerd, in alle eenvoud de spirituele wet van zo boven zo beneden.
  Jan-Willem
 • Marianne
  Wat een bijzonder krachtig hulpmiddel om tot rust te komen. Het Boomlabyrint helpt mij mijn hoofd leeg te maken, mijn gedachten te stoppen en helemaal in het hier en nu te zijn.
  Marianne
 • Lisanne
  Het naar binnenlopen, stil staan en luisteren naar het gefluister van mijn ziel en dan weer naar buiten. Ik krijg antwoorden op mijn levensvragen. Ontdek nieuwe mogelijkheden en kan er eindelijk handen en voeten aan geven. Wat een bijzonder cadeau is het Boomlabyrint geweest aan mijzelf.
  Lisanne
 • Marleen
  De opleiding creatieve therapie heeft mij op weg geholpen verbinding te maken met wie ik wezen ben. Ik ben me bewuster van de patronen die het handelen van mezelf en anderen kleuren. Daardoor kan, durf en wil ik meer en meer kijken naar wie we, achter onze façades, in werkelijkheid zijn.
  Marleen
 • Mascha
  Wat voor mij de doorslag gaf was de ervaringsgerichte manier van werken en de open houding van de trainer. Wendy is een voorbeeld waar ik veel aan heb gehad.
  Mascha
 • Monica
  Ik heb veel geleerd. Het meeste van wat er na een creatieve werkvorm komt: het voeren van gesprekken, open houding en vragen stellen en de professionele en vertrouwenwekkende begeleiding van Wendy.
  Monica
 • Jaap
  Een waardevolle aanvulling op mijn coachingservaring in het bedrijfsleven. Professioneel, effectief en ook voor mijn persoonlijke proces waardevol.
  Jaap
 • Sibylle
  Creatieve therapie is zo’n toevoeging aan gesprekstherapie, lichaamswerk, gestalttherapie e.d. wat ik al langer geef. En er zijn zoveel verschillende soorten materialen en werkvormen. Een hele koffer erbij….Ook heb ik veel meer tools gekregen om vragen aan cliënten te stellen over wat ze gemaakt hebben. Ik voel meer zelfvertrouwen in het werken met en het inzetten van creatieve werkvormen.
  Sibylle
Start
Module 1: 3 februari, 3 maart, 31 maart, 15 april, 27 mei, 24 juni 2021
Module 2: 2 en 23 september, 14 oktober, 4 en 25 november en 16 december 2021
van 10.00 – 16.30 uur

Waar
Amersfoort

Trainer
Wendy Smit

Kosten
1300 euro per module van 6 lesdagen (vrij van btw)


In samenwerking met