Drum je vrij

Maak en bespeel je eigen souldrum

In groepsverband of individueel

Ontdek het ritme van je ziel

De drum is een bijzonder instrument dat binnen verschillende tradities wordt gebruikt tijdens ceremonies en bijeenkomsten. Het verbind je met jezelf, jouw Zelf en je omgeving. Altijd al je eigen unieke drum willen maken en leren bespelen? Doe dan mee met de 2 daagse workshop, verdeeld over 3 bijeenkomsten. Je maakt je eigen unieke drum en een drumstok. Ook leer je een aantal basisritmes, zodat je direct je drum kunt inzetten voor jezelf of voor anderen.

De drum ondersteunt:

 • om dieper te ontspannen
 • om beter te focussen
 • het ritme van je eigen lichaam te herontdekken
 • bij het vinden van antwoorden op vragen
 • bij het helen van oude wonden
 • bij contact maken met je zelf en Zelf / Ziel
 • als begeleiding tijdens meditaties en visualisaties
 • je meer gewaar te worden van jezelf en je omgeving

 

Programma

 • Dag 1: Tijdens de eerste avond kies en verbind je je met het houten ronde frame (40 cm, wilgenhout) van jouw drum en ga je deze voorbereiden en bewerken. Ook kies je met welke dierenhuid je jouw drum wilt gaan bespannen. Je kunt kiezen uit: paard, koe, of geit. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk welk dier bij je resoneert. Tijdens de bijeenkomst start je met je frame te bewerken. Je werkt het thuis verder af en neemt het de volgende bijeenkomst mee.
 • Dag 2: Op dag 2 ga je je drum verder afmaken en je maakt een drumstok. Je ontvangt de door jou gekozen huid. Het frame samen met de huid bepalen uiteindelijk de klank en energie van jouw eigen unieke persoonlijke drum. Aangezien huiden weergevoelig zijn, bespan je de drum met speciaal touw in combinatie met een stemsysteem. Zo kun je hem altijd gebruiken.
 • Dag 3: Tijdens deze laatste bijeenkomst neem je je drum weer mee en vieren we samen het leven met onze drums. Ook leer je een aantal ritmes spelen.

Tijdens deze hele reis, van begin tot eind, word je begeleid, ondersteund en geïnspireerd door Wendy Smit. Als creatief en psychosynthese therapeut en trainer ondersteunt zij al jaren mensen in het proces om de ziel tot expressie te laten komen. Zij heeft niet zozeer de drum gekozen als instrument, maar de drum haar. De afgelopen jaren is zij in de leer geweest bij diverse drummakers. Hieruit is een werkwijze ontstaan die maakt dat vrijwel iedereen een eigen drum kan maken en bespelen.

 

Individueel traject

Wil je liever 1-op-1 een drum traject gaan of met een klein zelf samengesteld groepje, neem dan contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Data en Locatie

2024, data nog niet bekend

Kosten

295 euro (incl materialen om je drum te maken)

Inschrijven

Inschrijven kan tzt weer. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wat deelnemers zeggen

Wat een ontdekking de drum. Helend, bevrijdend, een weg naar mijn creatieve bron en een waardevolle aanvulling op mijn gereedschapskist als coach en trainer.
Anna

Burn-out coach

Een eigen drum maken en bespelen was al lang een wens van mij. Samen met Wendy heb ik individueel mijn eigen drum gemaakt en ritme in het leven gevonden. Een intiem traject waarin ik door het maakproces zoveel over mijzelf heb geleerd en nog steeds. De volgende stap is om met Wendy nog meer ritmes te ontdekken met mijn drum en in mijn leven
Oscar

Gezondheidspsycholoog

Ik vond het in het begin wat vaag. Maar de drum is juist een hele praktische manier om met de onbenoembare delen van een mens te werken. Wat een cadeautje
Jose

Natuurcoach