De afgelopen weken kreeg ik vaker de vraag hoe kies ik een huid voor mijn sjamanendrum. Onderdeel van Drum je vrij is dat ik je bij deze keuze ga helpen. Ik snap best dat je er nu al mee bezig bent, dat hoort bij het proces. Dat is al begonnen toen je je voornam om een drum te gaan maken. Om je alvast wat op weg te helpen hieronder wat tips om op onderzoek uit te gaan.

 

  1. Let de komende tijd eens op of er een dier is die je vaker tegenkomt. Dat kan zijn als je onderweg bent, naar tv kijkt, in je dromen, een gedachte die opkomt, etc. Toen ik in 2017 mijn eerste drum maakte, gonsde het liedje Koeien van Brigitte Kaandorp een tijdland door mijn hoofd. Tot ik mij bewust werd dat dit wel eens de huid voor mijn drum kon zijn, stopte het liedje. Let eens op welk dier jij vaker tegenkomt. Is dat een paard, een geit of een koe.
  2. Duik in een natuurboek of zoek op internet naar hoe een bepaald dier leeft in de natuur. Wat zijn de eigenschappen van een paard, een geit, een koe. Hoe leven ze, waar, in een groep op individueel, hoe planten ze zich voort, etc. Door je te verdiepen in hoe een dier zich van nature gedraagt, maak je op een andere manier al verbinding met het dier. Welk dier resoneert bij jou en ook belangrijk welke niet.
  3. Er zijn verschillende boeken en kaartensets beschikbaar die je meer vertellen over de (spirituele) eigenschappen van (kracht)dieren. Ook die kunnen inspireren.
  4. Sta eens stil bij wat jouw intentie is om een sjamanendrum te maken. Wat hoop je dat de drum je gaat brengen. Voor jezelf of misschien ook wel voor anderen. Mijmer hier eens over. Welke eigenschappen kunnen je daarbij helpen en welk dier zou daar behulpzaam bij kunnen zijn.
  5. Laat je verrassen. Luister de eerste avond naar de drum. Met welk dier resoneer je nu mee. Dan is dat het dier voor jou!

 

Ik wens je een mooie zoektocht, waarbij je nog niet hoeft te weten wat het antwoord is. Dat wordt straks echt vanzelf duidelijk.

Ook meedoen? Kijk op de website voor meer informatie: >>>
En lees ook de andere blog waar ik alvast een tipje van de sluier oplicht over hoe je de drum kunt combineren met subpersonen werk.